FAQ - Frequently Asked Questions

Vraag   Antwoord
Bestaat er ook een App van het Sprekend Boek?
Nee, er is geen app beschikbaar. Het Sprekend Boek is wel prima te gebruiken op een tablet. We adviseren dan de browser Puffin te gebruiken. Zie voor meer tips dit filmpje.
Wat kost het Sprekend Boek?
Een abonnement voor particulieren kost 50 euro per jaar, voor een instelling kost het 200 euro per jaar. Meer info vind je hier.
Voor wie is het Sprekend Boek geschikt? Voor iedereen die het leuk vindt om prentenboeken te lezen (kijken en luisteren).
Werkt het Sprekend Boek ook met  oogbesturing  Ja, er zijn een aantal enthousiaste ouders bezig geweest om dit te realiseren binnen de Tobii-gebruikers. Daar is nu een 'lay-out' gemaakt waarmee het goed werkt! Voor meer info zie Uitleg bij tobiipraat.nl
Is het ook mogelijk om 'vroegtijdig doorbladeren' tegen te gaan? Nee, op dit moment is dat nog niet mogelijk. Als er geklikt wordt voor de volgende bladzijde zal deze altijd doorbladeren, ook als de tekst nog niet volledig is uitgesproken of als er nog een extra geluid te horen is. 
We zijn wel van plan hier in de toekomst een persoonlijke instelling van te maken zodat gebruikers kunnen kiezen of ze dit wel of niet willen 
Is het mogelijk om het Sprekend Boek op de iPad te bedienen met een losse schakelaar? Ja, dat kan. Hiervoor heb je wel een speciaal tussen-kastje nodig waarmee je de schakelaar in verbinding kunt stellen met de iPad. Een mogelijkheid die wij getest hebben is de 'Pretorian Applicator', zie dit filmpje
Zijn er ook boekjes voor oudere kinderen? Op de site staan allerlei prentenboeken. Dit zijn over het algemeen boeken voor peuters en kleuters. Maar er zijn wel degelijk boeken bij voor oudere kinderen met een hoger niveau. Deze boeken zijn te vinden via de zoekfunctie, selecteer dan bij 'leeftijd vanaf' vijf jaar.
Zijn er ook boekjes met foto's i.p.v. prenten. In principe staan er op onze website geen fotoboeken, alleen prentenboeken. Soms zijn er in prentenboeken wel foto's verwerkt, zoals bij 'Poesje mauw'.
Waar vind ik het laatste nieuws over het Sprekend Boek? Op de website staat op de homepage onderin beknopt al het nieuws genoemd. Wil je uitgebreider geïnformeerd worden volg ons dan op Facebook of via de Nieuwsbrieven (Aanmelden).
Waar vind ik meer informatie over het Sprekend Boek? Op ons You-tube kanaal vind je diverse 'scherm-video's' en vlogs die je meer informatie geven over het Sprekend Boek en bijkomende zaken
Loopt mijn abonnement vanzelf af? Ja, abonnementen zijn altijd voor een heel jaar. In de laatste maand krijg je automatisch een mailtje waarin gewezen wordt op de mogelijkheid om je abonnement tijdig te verlengen. Als je dit niet doet verloopt het abonnement en hoor je ook niets meer van ons ;-)
Ik heb geen mail ontvangen toen mijn abonnement afliep, hoe kan dat?  Een maand voordat het abonnement afloopt wordt er automatisch een mail gestuurd naar het email-adres dat bij ons bekend is. Je kunt dit zelf wijzigen bij 'Beheer uw details' (als je ingelogd bent). Het kan ook zijn dat deze mail in de SPAM-filter terechtgekomen is.
Kan ik ook een doorlopend abonnement hebben zonder eind-datum of een automatische incasso als het jaar voorbij is? Het is op dit moment alleen mogelijk om een jaarabonnement af te sluiten wat automatisch afloopt. Als je wilt voorkomen dat je tijdelijk zonder komt te zitten is het belangrijk dat het juiste email-adres in ons systeem staat (zie hierboven). Ook kun je natuurlijk zelf een reminder in je agenda plaatsen een maand voor de einddatum.
Is elke schakelaar geschikt voor het Sprekend Boek Elke schakelaar is geschikt voor het Sprekend Boek. Deze moet wel gekoppeld kunnen worden met de USB-poort van de computer. Sommige schakelaars kunnen dat zelf zoals deze. Maar elke andere schakelaar kan gekoppeld worden via een 'schakelkastje', hiervan is ook een goedkopere variant te koop via 'commap.nl'.

Schakelaars en schakelkastjes kunnen bij ons een maand lang gratis geleend worden om uit te proberen. Stuur hiervoor een mail aan info@hetsprekendboek.nl.
Hoe vraag ik een proef-abonnement aan? U kunt bij ons een maand lang gratis gebruik maken van alle functionaliteiten van het Sprekend Boek om uit te proberen. Stuur hiervoor een mailtje naar info@hetsprekendboek.nl. Indien gewenst kunt u ook een maand lang een gratis schakelaar en/of schakelkastje van ons lenen, zie hierboven.